• Gratis verzending vanaf €50,-

juli, 2024

27julalldayDag-training Thee maken | VOLZET

Lees meer

Evenement details

Zaterdag 27 juli • 8.30 – 17.00 uur • € 295,-


Ben je meer dan gemiddeld geïnteresseerd in thee? Ontzettend benieuwd naar alle stappen van het productieproces en wil je het vooral zelf eens ervaren? Sluit dan aan voor een bijzondere ervaring!

Tijdens deze dag-training leer je alle kneepjes van het vak doordat je zelf aan de slag gaat als theemeester. Je doorloopt het hele proces vanaf het verse theeblad tot aan het eindproduct dat in je kopje gaat.
In een kleine groep, maximaal 7 personen, beginnen we de dag met een stukje theorie over thee, de plant en de processen die zorgen voor de verschillende theeklassen.
Na dit theorieblokje gaan we wat we geleerd hebben in de praktijk brengen en het theeveld op om te plukken! En daar begint al de eerste uitdaging want welk blad moet je plukken, waar moet je op letter, hoeveel heb je nodig en hoe pluk je het best? Het klinkt zo eenvoudig, theeblaadjes plukken, maar schijn bedriegt..

Tot aan het middaguur zijn we lekker buiten aan de slag en dompelen we ons onder in de theeblaadjes. Daarna gaan we gezamenlijk lunchen om weer op adem te komen voor het middagprogramma; het verwerken van de geplukte blaadjes.
Alle stappen van het verse blad tot aan het drogen ga je zelf uitvoeren onder toeziend oog van de theemaker van de plantage zelf die je iedere stap zal begeleiden.

Je eindigt de dag met je eigen batch handgemaakt pure groene thee, de ervaring hoe mooi het proces van thee maken is en behoorlijk wat spierpijn. 😉


Geef u op via info@hetzuyderblad.nl of laat het ons weten via het contactformulier.

Tijd

Hele dag (Zaterdag)

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.
X